2021-05-22 10:41:06• hírek • Bede Emőke

Hamarosan indul a Tandem Filmklub

május 28

A Világiak Apostolkodási Irodája és a Partiumi Házas Hétvége jövő héten útjára indítja Szatmárnémetiben a Tandem filmklubot, melynek központi témája a férfi-nő kapcsolat, a házasság és a család lesz – tájékoztatta híroldalunkat Lovász Dénes, a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye médiareferense.

A hónap utolsó péntekein megrendezett filmklubot a szervezők abból a célból hozták létre, hogy a házasság értékeit, szépségeit és küzdelmeit bemutassák, majd a filmnézéseket követően közös beszélgetés formájában legyen lehetőség feldolgozni az érintett témákat. A Tandem Filmklub első alkalommal május 28-án, 19 órától ül össze a Szent István teremben, a Libertatii tér 20. szám alatt. A nyitórendezvényen a Ha a férfi igazán szeret című amerikai romantikus drámát lehet majd megtekinteni.


„Alice és Michael Green házassága mintaszerű. Szenvedélyesen szeretik egymást, minden gondjukat-bajukat megosztják egymással és van két gyönyörű lányuk. Olyanok ők együtt, mint ahogy a képeslapokban a boldog családokat ábrázolják. De a romantikus felszín mögött ott lapul Alice szörnyű titka, amelyet nem csak családtagjai, hanem saját maga elől is rejteget. Ez a titok, mint egy időzített bomba, egyik pillanatról a másikra válságba sodorja Alice és Michael harmonikus házasságát, fenekestül felforgatja addigi életüket. De a családtagok egymás iránt érzett szeretete, elkötelezettsége és mindannyiuk lelkiereje lehetővé teszi, hogy a nagy robbanás után újra összeszedjék az apróra tört cserepeket és megpróbáljanak közösen szembenézni Alice problémájával” – olvasható a film ismertetőjében. A film rendezője a magyar származású, mexikói születésű Luis Mandoki, a film operatőre pedig Koltai Lajos.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: